Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Mézes krémes recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 9 főre
» 45 dkg liszt
» 15 dkg porcukor
» 1 késhegynyi szódabikarbóna
» 3 ek olvasztott zsír
» 4 ek olvasztott méz
» 1 egész tojás (villával felverve)
» 4 ek tej
» töltelékhez
» 1/2 l tej
» 10 dkg búzadara
» 25 dkg Rama
» 20 dkg porcukor
» 2 cs. vaníliás cukor
» 1 tojássárga
» 20 dkg sárgabarack lekvár
» csokoládémázhoz
» 20 dkg étcsokoládé
» 20 dkg vaj
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A tészta készítése:

A mézes lapokhoz valókat félkemény tésztává gyúrjuk. Ha még kíván tejet, aprénként lehet bele picit tenni.
A tésztát rúd formára sodorjuk és négyfelé osztjuk. Mindegyik tésztacipót nagyon lisztezett felületen kinyújtjuk, majd egyesével megsütjük maragrinnal vékonyan megkent tepsi hátoldalán 200 fokra előmelegített sütőben. (Sötét zsemleszínűre kell sütni, vigyázzunk, nagyon gyorsan sül, kb. 6 perc/ lappal számoljunk. Azért jó a tepsi hátulján készíteni, mert könnyen le lehet róla csúsztatni.)

Töltelék készítése:

A tejet felforraljuk és a lassan beleöntjük a grízt, ha megfőtt, keverve kihűtjük. Amikor langyos, hozzáadjuk a cukorral, vaníliás cukorral és tojássárgával habosra kevert margarint.

Összeállítás:

A tölteléket kettéosztjuk, az első lapra rákenjük a fele tölteléket, a második lapot rátesszük és megkenjük a lekvárral.
Erre jön a harmadik lap, amire rásimítjuk a krém másik felét, a negyedik lappal borítjuk, amit pedig csokimázzal vonunk be. (A csokoládémázhoz a darabokra tört csokit gőz felett megolvasztjuk, majd belekeverjük a vajat.)

Megjegyzés / tipp:

költség:
1780 Ft
költség egy főre:
148 Ft
elkészítettem:
15 alkalommal
0 komment 3 ember kedveli dorcih
2012.03.30 18:32
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
tészta készítése, mézes lapokhoz, tepsi hátulján, tejet felforraljuk, lassan beleöntjük, tölteléket kettéosztjuk, első lapra, fele tölteléket, második lapot, krém másik, negyedik lappal, darabokra tört, csokoládémázhoz, csokoládémázhoz, szódabikarbóna, megolvasztjuk, tojássárgával, zsemleszínűre, előmelegített, elkészítettem, kettéosztjuk, belekeverjük, felforraljuk, Összeállítás, csokimázzal, töltelékhez, maragrinnal, sárgabarack, tésztacipót, étcsokoládé, tölteléket, késhegynyi, rásimítjuk, lisztezett, kinyújtjuk, hátoldalán, tojássárga, tölteléket, liszt, porcukor, késhegynyi szódabikarbóna, olvasztott zsír, olvasztott, töltelékhez, búzadara, Rama, porcukor, vaníliás cukor, tojássárga, sárgabarack lekvár, csokoládémázhoz, étcsokoládé,
Cseresznyés- krémes expressz torta
0 komment 1 ember kedveli
Chilis bab fehér babbal
0 komment 2 ember kedveli
Mákos zebratorta
0 komment 1 ember kedveli
Távol-keleti mézes csirkeszárny...
0 komment 12 ember kedveli
Tejespite
0 komment 2 ember kedveli
Sajtos-hagymás sült karaj
0 komment 18 ember kedveli
csokis-mogyorós golyók
0 komment 1 ember kedveli
Spenótos-kolbászos burgonyaleves
0 komment 2 ember kedveli
MARTINI otthon készítve
0 komment 12 ember kedveli
Sült csirke; pola módra
2 komment 10 ember kedveli
Szőlőtorta tejszínnel
0 komment 1 ember kedveli
Gyümölcsös zabkása
0 komment 1 ember kedveli
Szendvicskrém
0 komment 2 ember kedveli
Sajtos Brokkolikrémleves
0 komment 2 ember kedveli
Piskótás mámor
0 komment 4 ember kedveli
Csirkemell baconbe tekerve őzgerinc formában
0 komment 12 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.